I dag var så dagen, hvor vi var inviteret til vores første kaffemik.
Det er vist med tiden blevet en mere udvidet version end den kaffemik, jeg hørte om, mens vi stadig var i Danmark.
Dengang lød det til, at en kaffemik var 1½ kop kaffe, og så skulle man skrubbe af igen. På seminariet er kaffemik kaffe og kage, men den private kaffemik, vi var inviteret til i dag, var intet mindre end fænomenal.
Martin og hans kone Tine inviterede i anledning af, at deres datter blev tre år. De inviterede fra kl. 15-20 til mad, kage mv. Min forestilling var, at vi kom om eftermiddagen og fik et stykke kage og dem, der kom senere, de ville så få aftensmad, men sådan var det ikke.
Kaffemikken startede I køkkenet, hvor der var dampet laks, rensdyr, lammekøller og lammefrikadeller, flødekartofler og diverse grønt.
I stuen blev der serveret ikke mindre end tre lagkager, kanelsnegle, boller, frugt og diverse småkager, samt kaffe og te.
Martin og Tine har mange andre venner, der medbragte deres små børn, så William og Nikolaj havde en fest – og det havde Thomas og jeg også.
En ordentlig krabat
Formiddagen fordrev vi med en tur rundt i byen, forbi havnen og Brættet, som er det sted, man kan købe fangernes friskfangede fisk, fugle og dyr. Udbuddet er meget varieret, men i dag så vi for første gang hellefisk.
Selvfølgelig skulle vi have en, men hvad gør man lige med sådan et monster på 4 kilo?
Tak til google for endnu engang at finde præcis den information jeg har brug for. Efter at have set en kort guide til hvordan man fileterer sådan en, så ligger der nu en masse fisk (uden ben) i fryseren og en bøtte med fiskefond.
En fantastisk dag hvor vi fik lov at opleve nogle af de dejlige ting, vi har her i Grønland
Ingen kommentarer:
Send en kommentar